Digital

Toata lumea din jurul nostru se confrunta deseori cu … lipsa de idei si, de cele mai multe ori, apeleaza la prietenul nostru Internetul, profitînd din plin de tot ce apare acolo. Din totdeauna s-a considerat ca Internetul este o cale buna de a comunica cu oamenii, de a fi la curent cu tot ce se întîmpla.Principiul general acceptat este ca Internetul e pentru oamenii care stiu sa-l foloseasca în mod eficient.

În zilele noastre, pirateria online este accentuata de internet si de usurinta de a prelua online diferite tipuri de opere: teze de licente, lucrari de doctorat, articole, cîntece, filme, imagini.

Un domeniu aparte este pirateria software care consta în copierea ilegala a programelor originale sau contrafacerea si distribuirea neautorizata a programelor de calculator. Pirateria de soft se refera de asemenea si la situatia in care o persoana executa mai multe copii decat sunt permise sau cand imprumuta o copie a unui program de la altcineva. Atunci cînd cumpara un program, utilizatorii cumpara de fapt doar dreptul de a folosi acel soft. Acestia nu detin drepturi asupra lui si se obliga sa respecte acordul de licentiere care precede aproape toate instalarile de soft.

Normele de protectie a dreptului de autor se aplica atît pentru reproducerea operelor imprimate pe suporturi materiale, cît si pentru cele din mediul digital. Mai multe despre protectia operelor pe Internet - http://www.aimr.ro

PARTENERI ai CAMPANIEI: