Contrafacere cu "Relax&Tone". Vibromasoare in suma de 140 de mii de lei, distruse la groapa de gunoi

72 de vibromasoare contrafacute, au fost distruse in satul Tantareni,intr-un loc special amenajat. Asta dupa ce intregul lot de echipament de marca "Relax&Tone" a fost depistate de vamesii de la Leuseni-Albita intr-un autoturism "Mercedes Vito", inmatriculat in municipiul Chisinau. Daca ar fi fost comercializate la pretul produselor originale, valoarea totala a echipamentelor ar fi fost de aproximativ 140 mii lei.

Suspiciunile vamesilor potrivit carora vibromasoarele ar fi fost contrafacute au fost confirmate de titularul de drepturi, "Top Shop International". Compania a expertizat produsele si a constatat ca echipamentele au fost fabricate fara acordul titularului de drepturi.

Astfel, conform Codului vamal si cu acordul titularului de drepturi, vamesii au dispus distrugerea echipamentelor contrafacute, care au fost fabricate prin lezarea dreptului de proprietate intelectuala. Distrugerea intregului lot de produse a avut loc in prezenta reprezentantilor titularului de drepturi al marfurilor, institutiei ecologice si a vamesilor.

Persoanele implicate in importul de marfuri contrafacute au fost sanctionate.